Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Toyota Corolla: Παγκόσμιο best seller


Η Toyota Motor Sales (TMS), U.S.A., Inc., ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του Corolla ανήλθαν στα 1,22 εκατομμύρια το 2013, σύμφωνα με εσωτερικά στοιχεία της εταιρίας βασισμένα στα αρχεία πωλήσεων οχημάτων των διανομέων.

Η κατά 5% αύξηση από πέρσι επιβεβαιώνει ότι το Corolla παραμένει δημοφιλές μετά από τόσα χρόνια στο αφοσιωμένο κοινό του σε περίπου 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

«Το Corolla θεωρείται το διεθνές πρόσωπο της Toyota και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη κάθε μέρα» δήλωσε ο Bill Fay, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Toyota group.  «Ο τίτλος του παγκόσμιου best-seller λέει πολλά για την ικανοποίηση και αφοσίωση των πελατών μας απέναντι στοCorolla και την Toyota

Μετά από την πρόσφατη ανανέωση με βελτιστοποιημένα σχεδιαστικά στοιχεία και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, οι παγκόσμιες αθροιστικές πωλήσεις του Corolla από το 1966 που λανσαρίστηκε ανήλθαν στα 40,72 εκατομμύρια μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, αναδεικνύοντάς το σε best-seller όλων των εποχών. 

Με βάση την ανάλυση της Toyota σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της Polk που δημοσίευσε η IHS Automotive αποτυπώνοντας το 96% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων καινούργιων οχημάτων,  το Corolla είναι παγκόσμιο best-seller για το 2013 με παγκόσμιες ταξινομήσεις 1.098.524 εκατομμυρίων. 

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει το Corolla sedan και άλλες εκδόσεις του μοντέλου όπως Corolla AxioCorollaAltis και Corolla EX 4θ sedan.  Τα “Axio” “Altis” και “EX” προσδιορίζουν επίπεδα εξοπλισμού του 4θCorolla sedan που διατίθενται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Ιαπωνία.  Επίσης περιλαμβάνονται τα βασισμένα στο Corolla Fielder και Rumion 5θ wagon.

Σύμφωνα με έρευνα της Toyota, στις ανακοινώσεις κάποιων ανταγωνιστών που βασίζονται σε ταξινομήσειςενός ονόματος μοντέλου, μπορεί να έχουν εξαιρεθεί τα Corolla AxioCorolla AltisCorolla EXCorollaFielder and Corolla Rumion, τα οποία προωθούνται στην αγορά ως Corolla sedan και wagon

Στις ΗΠΑ, το νέο Corolla πούλησε πάνω από 300.000 οχήματα το 2013, αύξηση 4% από πέρσι.  Το 2013, το 97% όλων των Corolla που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάστηκαν στη Β. Αμερική.

Το Corolla αναδείχτηκε επιλογή κορυφαίας ασφάλειας το 2013 από το  Insurance Institute for HighwaySafety (IIHS), και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια για τη συνολική του ασφάλεια από το National HighwayTraffic Safety Administration (NHTSA η υψηλότερη κατάταξη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου