Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ŠKODA: Νέο ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

Οι παραδόσεις, πωλήσεις και το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Την συγκεκριμένη περίοδο η ŠKODA πούλησε συνολικά 247.200 οχήματα  παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12.1%, με τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνουν και πάλι νέα υψηλά (αύξηση 23,7% σε σύγκριση με το 2012) φτάνοντας συνολικά τα 2,986 δισ. ευρώ!

«Η ŠKODA έχει σημειώσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το 2014, συνεχίζοντας στην οδό της επιτυχίας” δηλώνει ο CEO της ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. «H γκάμα των μοντέλων μας έρχεται σε καρποφορία. Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της μάρκας και οι εξαιρετικές μας επιδόσεις σε πωλήσεις είναι αποτέλεσμα μίας δυνατής ομάδας που εργάζεται σκληρά για την εξέλιξη και την ανανέωση νέων μοντέλων  που απολαμβάνουν θερμής υποδοχής από την διεθνή αγορά, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Octavia. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως προσελκύουμε νέες πελατειακές ομάδες με τεράστιο ενδιαφέρον για την ŠKODA. Στα πλάνα μας είναι να πάμε ακόμη πιο μακριά και να χτίσουμε την πιο προηγμένη προϊοντική γκάμα ŠKODA που έχει υπάρξει ποτέ».

Στο διάστημα Ιανουάριου-Μαρτίου 2014, οι πωλήσεις της ŠKODA εκτοξεύθηκαν κατά 23,7% αγγίζοντας τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ (2,986 δισ. ευρώ). Το λειτουργικό κέρδος διαμορφώθηκε στα 185 εκατομμύρια ευρώ, ισοδυναμώντας σε ποσοστιαία αύξηση 65,2% ξεπερνώντας τους τρεις πρώτους μήνες του 2013 (112 εκ. ευρώ). Το λειτουργικό περιθώριο, στο 6,2%, ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο της προηγούμενης χρονιάς με 4,6%. Επιπρόσθετα με την αύξηση των πωλήσεων, η αναβαθμισμένη γκάμα μοντέλων συνέβαλλε σημαντικά στο βελτιωμένο λειτουργικό κέρδος. Οι επενδύσεις της μάρκας έφτασαν τα 73 εκ. ευρώ.

«Η ŠKODA συνεχίζει στον δρόμο της διεύρυνσης της κερδοφορίας της και στο πρώτο τρίμηνο» εξηγεί ο CFO Winfried Krause. «Οι επενδύσεις στην ανανέωση με νέα μοντέλα από το προηγούμενο έτος, μας οδηγεί τώρα στην αύξηση των πωλήσεων και του λειτουργικού κέρδους».


«Αυτές οι θετικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την δυναμική της μάρκας και θα αποτελέσουν την οικονομική βάση για την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας μας με νέα συναρπαστικά μοντέλα. Ταυτόχρονα, παραμένουμε πιστοί στην τιμολογιακή μας πολιτική προσφέροντας “περισσότερο” αυτοκίνητο με εξαιρετική σχέση αξίας/ προϊόντος στους πελάτες μας ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου