Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το Kia Picanto LPG (αέριο) στην Ελλάδα με 10.870 ευρώ


-
Εξαρχής εργοστασιακά κατασκευασμένο LPG
-
Το μοναδικό LPG με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
-
Αυτονομία για περίπου 1.200χλμ.

 

To ολοκαίνουργιο Picanto bi-fuel LPG αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα του Δεκέμβρη.  Πρόκειται για τη νέα έκδοση του Picanto η οποία τροφοδοτείται από έναντρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων Kappa της Kia που παράγει 67ps στις (6.200 σ.α.λ.) και 90Nm ροπής (στις 3.500 σ.α.λ).  

 

Ο νέος κινητήρας έχει μικτή κατανάλωση 6,2lt ανά 100km και εκπομπές ρύπων CO2 100g/kmστην λειτουργία του κινητήρα LPG και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

 

Είναι εφοδιασμένο με δύο δεξαμενές καυσίμουμία 35λίτρων βενζίνης στη συνηθισμένη θέση μπροστά από τον πίσω άξονα και μία 27λίτρων δεξαμενή υγραερίου κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.   Με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την εναλλαγή μεταξύ βενζίνης και υγραερίου.  Στο εσωτερικό η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το βενζινοκίνητο picanto είναι η προσθήκη ενός δεύτερου δείκτη στον πίνακα οργάνων για τη στάθμη καυσίμου LPG.

 

Διατηρείται η έντονη επιτάχυνση (0-100Km σε 14,7”), η τελική σχέση μετάδοσης έχει μειωθεί κατά 8,6% (από 4.235:1 σε 4.600:1) ενώ η τελική ταχύτητα είναι 148kph –παραμένει δηλαδή αμετάβλητη από την έκδοση 1.0lt βενζίνης.

 

Το νέο Picanto LPG υπόσχεται ακόμα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από τα συμβατικά μοντέλα Picanto ενώ απαιτεί μόλις 55€ για κάθε 1.000χλμ. οδήγησης (με χρήση υγραερίου και μέση τιμή καυσίμου 0,90€/lt).

 

Το νέο Picanto LPG θα διατίθεται στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις: Picanto 1.0 City LPG με A/C,ABS, 6ABαυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, RCD/MP3, ηλεκτρικοί & θερμαινόμενοι καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, θύραusb/ipod με €10.870 (με απόσυρση) και Picanto 1.0 Uptown LPG με επιπλέον εξοπλισμό (σε σχέση με την City), ζάντες αλουμινίου 14”, σύστημα Bluetoothχειριστήρια στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, με €11.350 (με απόσυρση).

 

Στο εργοστασιακό της κινητήρα LPG η Kia παρέχει 7 έτη εργοστασιακή εγγύηση όπως και στους υπόλοιπους κινητήρες της βενζίνης και diesel προσφέροντας στους πελάτες της άνετη και απροβλημάτιστη οδήγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Picanto LPG είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο παγκοσμίως που διατίθεται με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου