Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νέο Hyundai i20 από 9.990 ευρώ



Η Hyundai ενισχύει την γκάμα της στην σημαντική κατηγορία της Ευρωπαϊκής αγοράς, το segment B, με την ένταξη του νέου i20. Το δημοφιλές μοντέλο έχει αναμορφωθεί και ανανεωθεί τόσο εντός όσο και εκτός και έχει ως κύριο στόχο του να προσελκύσει μία καινούργια, νεώτερη ηλικιακά ομάδα πελατών σε όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ των τεσσάρων διαθέσιμων κινητήρων του νέου i20 θα είναι και ο νέος 3-κύλινδρος «U-ΙΙ» Diesel κινητήρας 1,1-λίτρων με 75 ίππους που συνδυάζεται με την τεχνολογία Blue Drive της Hyundai και μόλις 84 g / km CO2, ποσοστό χαμηλότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο σήμερα που τροφοδοτείται από ένα συμβατικό κινητήρα (ένα στάνταρ μοντέλο παράγει 99 g / km). Ο κινητήρας κατασκευάστηκε στο Diesel Centre of Excellence της Hyundai -  παράρτημα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογίας της εταιρείας στο Rüsselsheim της Γερμανίας και επιδεικνύει την τεχνολογική υπεροχή της Hyundai στους κινητήρες Diesel.

Αυτός ο πρωτοποριακός νέος κινητήρας θα προσφέρεται παράλληλα με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα «U-ΙΙ» Diesel των 1,4-λίτρων που συνδυάζεται με την Blue Drive τεχνολογία, αποδίδει 90 ίππους και εκπέμπει 96g/km CO2.

Ο κινητήρας βενζίνης των 1,2-λίτρων είναι εξοπλισμένος με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, και ο αντίστοιχος των 1,4-λίτρων είναι εξοπλισμένος με ένα νέο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
Και οι δύο κινητήρες diesel είναι εξοπλισμένοι με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που ως αποτέλεσμα έχει την μειώσει της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές CO2, ενώ μεγιστοποιεί τη διαθέσιμη απόδοση.

Εξωτερικά, το νέο i20 διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία της «χυτής γλυπτικής» της σχεδιαστικής γλώσσας της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης της κοινής σε όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai εξάγωνης μάσκας. Το εμπρός μέρος έχει ανανεωθεί με ένα σχεδιαστικό στοιχείο κοινό σε όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai - το εξαγωνικό σχήμα της μάσκας. Νέοι προβολείς έχουν προστεθεί για να δώσουν στο νέο i20 μια σύγχρονη ματιά. Το καπό, το φτερό, ο εμπρός προφυλακτήρας - ο οποίος έχει ενσωματωμένα φώτα ομίχλης και φώτα ημέρας – καθώς και ο σχεδιασμός των τροχών έχουν ανανεωθεί, ώστε το νέο μοντέλο οπτικά να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς -
i-.

Στο πίσω μέρος, οι σχεδιαστές της Hyundai έχουν εκσυγχρονίσει το αυτοκίνητο με ένα
facelift, που περιλαμβάνει νέα σχεδίαση προφυλακτήρα, ενσωματώνοντας ένα σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης. Τα πίσω φωτιστικά έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για να διασφαλιστεί ότι η αρμονία του σχεδιασμού είναι βελτιστοποιημένη σε όλο το αυτοκίνητο.
Αυτές οι αναβαθμίσεις σημαίνουν ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου i20 είναι τώρα 0,32 Cd.

To μήκος του Νέoυ i20 έχει αυξηθεί ελαφρώς και σε συνδυασμό με τα αναβαθμισμένα υλικά και τις υψηλής τεχνολογίας προδιαγραφές αναδεικνύει μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχο του. Στο εσωτερικό, το Νέο i20 έχει επανασχεδιαστεί ώστε να παρέχεται τόσο στους οδηγούς όσο και στους επιβάτες ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης και εσωτερική ευρυχωρία για αυτοκίνητο της κατηγορίας B. Ο χώρος για το κεφάλι στα μπροστινά καθίσματα είναι 1,005 χιλιοστά και αντίστοιχα στα πίσω καθίσματα στα 970 χιλιοστά. Υπάρχει, επίσης, 1,350 χιλιοστά χώρος για τους ώμους μπροστά και 1,340 χιλιοστά στο πίσω μέρος, ενώ ο χώρος για τα πόδια είναι γενναιόδωρος, προσφέροντας 1,074 χιλιοστά στο μπροστινό μέρος του οχήματος και 845 χιλιοστά στο πίσω μέρος. Το πόρτ μπαγκάζ του έχει χωρητικότητα 295λίτρων (με τα καθίσματα σε όρθια θέση).

Όπως όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας στην Ευρώπη, το Νέο i20 διατίθεται με το πρόγραμμα 5ετούς τριπλής κάλυψης (
Five Year Triple Care), το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν μεταβιβάσιμη πενταετή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.

Κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας για βαθμολογία 5-αστέρων στο Euro NCAP

Σχεδιασμένο για να είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, το νέο i20 κάνει το ντεμπούτο του με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το Νέο i20 διατίθεται με στάνταρ ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP), συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Διαχείρισης Ευστάθειας (VSM) και 4 δισκόφρενα σε όλες τις εκδόσεις του.

Η δυναμική του συμπεριφορά και η ανταπόκρισή του καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, που δεν παρεμβαίνουν αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την ασφάλεια των επιβατών. Ωστόσο, σε περίπτωση σύγκρουσης, παρέχονται εξαιρετικά επίπεδα προστασίας από την εκτεταμένη χρήση της υψηλής αντοχής χάλυβα στη ισχυρή δομή του αμαξώματος, ενώ οι εμπρόσθιοι, πλευρικοί και τύπου κουρτίνας αερόσακοι βελτιστοποιούν την προστασία των επιβατών.

Το νέο i20 έχει διατηρήσει την βαθμολογία των 5-αστέρων του Euro NCAP όπως και ο προκάτοχός του.

Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν (με απόσυρση) από 9.990 € για τις εκδόσεις βενζίνης και από 11.490€ για τις εκδόσεις Diesel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου