Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Toyota Urban Cruiser: Από 17.500 ευρώ

Μιλάμε για την πρόταση της Toyota στα SUV αστικού χαρακτήρα και φυσικά compact διαστάσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του Urban Cruiser με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 17.500 ευρώ για τη βασική έκδοση Active και να φτάνουν τα 19.500 στην πιο πλούσια Lounge. Ενδιάμεσα υπάρχει και η έκδοση Style της οποίας οι τιμές ξεκινάνε από τα 18.500 ευρώ.
Το Urban Cruiser αποτελεί μία ακόμα πρωτοποριακή πρόταση για την Toyota με σύγχρονη σχεδίαση που ξεχωρίζει. Να υπενθυμίσουμε ότι ανταγωνιστικά κοιτάει μοντέλα όπως το νέο Nissan Juke ή το Mini Countryman ή και τα αδελφά Suzuki SX4 και FIAT Sedici. Με μήκος που δεν ξεπερνάει τα 4 μέτρα (3,93 m για την ακρίβεια) πλάτος στα 1.725 mm και ύψος στα 1.525 mm, το Urban Cruiser έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου δραστήριου οικογενειάρχη που θέλει με την ίδια ευκολία και πρακτικότητα να κινείται τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών των μεγαλουπόλεων. Οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού είναι πολλές και το συρόμενο πίσω κάθισμα βοηθάει στη διαμόρφωση ενός χώρου αποσκευών που φτάνει από τα 314 έως τα 388 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα φυσικά σε κανονική διαμόρφωση και όχι αναδιπλωμένα). Στην περίπτωση που αναδιπλωθούν τα καθίσματα ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 749 l.
Στη χώρα μας, το Urban Cruiser θα διατίθεται με το γνωστό κινητήρα των 1,33 λίτρων dual VVT-i (τον οποίο φυσικά τον έχουμε δει και στο Yaris, αλλά και στο Auris), ο οποίος είναι προδιαγραφών Euro 5. Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς και η απόδοση του μηχανικού συνόλου φτάνει τους 99 ίππους στις 6.000 rpm και τα 128 Nm στις 3.800 rpm. Σύμφωνα με την Toyota το Urban Cruiser πραγματοποιεί την κλασική διαδικασία 0-100 km/h σε 12,5 sec. με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 175 km/h. Εξαιρετική είναι και η μέση κατανάλωση καυσίμου που σύμφωνα με την εταιρεία κυμαίνεται στα 5,9 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 129 g/km (πολύ καλά νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για crossover).
Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Active περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, VSC (σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς), TRC, ABS με EBD και Brake Assist, κλιματισμό, ηχοσύστημα με CD και 6 ηχεία, ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα start/stop για τον κινητήρα και ένδειξη αλλαγής σχέσης. Στην έκδοση Style υπάρχουν επιπροσθέτως (μεταξύ άλλων φυσικά) ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα, Αux-in και θύρα USB, δερμάτινος μοχλός ταχυτήτων, ενώ υπάρχει και η έκδοση Style Clima με αυτόματο κλιματισμό. Επιπλέον της έκδοσης Style Clima, η έκδοση Lounge διαθέτει χρωμιωμένες ζάντες αλουμινίου και σύστημα εκκίνησης του κινητήρα και εισόδου στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί (keyles entry και start/stop του κινητήρα με μπουτόν).

Αναλυτικά, οι τιμές του νέου Urban Cruiser:

Urban Cruiser 1.33 Active: 17.500 €
Urban Cruiser 1.33 Style: 18.500 €
Urban Cruiser 1.33 Style Clima: 18.850 €
Urban Cruiser 1.33 Lounge: 19.500 €

Να σημειώσουμε επίσης ότι το μεταλλικό χρώμα κοστίζει επιπλέον 350 €, ενώ το Pearl 420 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου