Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο Ford Mondeo από 23.635 ευρώ


Μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις του νέου Ford Mondeo διατίθενται για παραγγελία με τιμές που ξεκινούν από 23.635 με όφελος απόσυρσης για τον diesel κινητήρα 1.6l, περισσότερες εκδόσεις του μοντέλου καθώς και κινητήρες θα λανσαριστούν στις αρχές του 2015

 

Νέα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης βελτιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά καιτην άνεση, απαράμιλλη ποικιλία κινητήρων και ταυτόχρονα το πρώτο υβριδικόMondeo

 

Προηγμένη τεχνολογία Mondeo περιλαμβάνει τους πρώτους προβολείς FordAdaptive LED στην Ευρώπη, αναβαθμισμένο Active Park Assist με PerpendicularParking και Active City Stop

 

Αξιόλογες τεχνολογίες όπως καθίσματα προηγμένης σχεδίασης με λειτουργία μασάζ, ηλεκτρική πίσω πόρτα, συνδεσιμότητα SYNC 2, και πρωτιά στη βιομηχανία με ενσωματωμένο αερόσακο στις πίσω ζώνες ασφαλείας - Inflatable Rear Seatbelt

 

 

 

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις του νέου Mondeo με κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, καινοτόμο τεχνολογία, βελτιωμένη άνεση, ποιότητα κατασκευής και προηγμένη σχεδίαση, διατίθενται τώρα για παραγγελία και πώληση σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα πριν το τέλος της χρονιάς. Στην Ελλάδα, η Ford Motor Ελλάς, παρουσιάζει το νέο Ford Mondeo στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

 

Η οικογένεια του νέου Ford Mondeo θα περιλαμβάνει αρχικά τις εκδόσεις Trend και Titaniumκαθώς και το πρώτο υβριδικό Mondeo. Μία βασική έκδοση Ambiente και η Business Edition θα διατίθενται στις αρχές της επόμενης χρονιάς με περισσότερους κινητήρες βενζίνης και dieselκαθώς και προαιρετική τετρακίνηση.

 

Οι τιμές για τα πρώτα διαθέσιμα μοντέλα του νέου Mondeo ξεκινούν από 23.635 με όφελος απόσυρσης, για την έκδοση 1.6L Diesel 115PS Trend – πεντάπορτο, με εξοπλισμό που θαικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

 

Η συγκεκριμένη έκδοση Trend του νέου Mondeo 1.6l diesel περιλαμβάνει πλούσιο βασικό εξοπλισμό που αποτελείται από:

9 αερόσακους (συμπεριλαμβανομένων 2 αερόσακων νέου τύπου στις ζώνες ασφαλείας των 2 πίσω εξωτερικών θέσεων)
ABS, ESP, Hill Launch Assist, TCS
Προβολείς ομίχλης με λειτουργία φώτων στροφής
4 ηλεκτρικά παράθυρα
Διζωνικό κλιματισμό
Αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες
Φώτα ημέρας
Υποδοχές ISOFIX
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
Ηλεκτρικό τιμόνι
Ηλεκτρικές κλειδαριές ασφαλείας στις πίσω πόρτες για την προστασία των παιδιών
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Αυτόματους προβολείς και αισθητήρες βροχής
Σύστημα Ford MyKey
Auto Door Locking
Χρωμιωμένες λεπτομέρειες στα πλαίσια των παραθύρων
Ηχοσύστημα με οθόνη 4’’ & 8 ηχεία, ΜP3, USB & Ford SYNC
16” ζάντες αλουμινίου

 

Αντίστοιχα, η έκδοση Titanium στο νέο Mondeo 1.6l diesel περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό,  επιπλέον του εξοπλισμού της έκδοσης Trendτα εξής:

Κρυφό εσωτερικό φωτισμό
Σύστημα Traffic Sign Recognition & Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKA)
Προσαρμοζόμενους προβολείς νέων φωτιστικών σωμάτων Adaptive LED και πίσωφώτα LED
Ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα χώρου αποσκευών  
Keyless Start & Keyless Entry 
Ηχοσύστημα Sony με οθόνη αφής 8’’, ΜPplayer, 9 premium ηχεία, 2 θύρες USB & σύστημα Ford SYNC II
Cruise Control
18” ζάντες αλουμινίου
Εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

 

Το νέο Mondeo θα διατίθεται σε 4θυρες, 5θυρες και wagon εκδόσεις – που εξελίχθηκαν ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά.

 

«Το νέο Mondeo αποτελεί σημαντικό νέο κεφάλαιο για το εξαιρετικά δημοφιλές Ευρωπαϊκόμοντέλο με ιστορία που χρονολογείται πάνω από 20 χρόνια,» δήλωσε ο Joe BakajvicepresidentProduct DevelopmentFord Ευρώπης. «Το Mondeo θα προσφέρει εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και premium χαρακτηριστικά σε ακόμα περισσότερους οδηγούς – καθώς και την πρώτη στη βιομηχανία πίσω ζώνη ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο αλλάκαι τους πρώτους προβολείς LED της Ford στην Ευρώπη.»  

 

Κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και επιλογές κινητήριας ισχύος

Το νέο Mondeo, το πρώτο μοντέλο της Ευρώπης που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμαCD της Ford, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της νέας πίσω ανάρτησης integral link της Fordγια βελτιωμένη άνεση και πιο δυναμικές επιδόσεις.

 

Οι ειδικοί μηχανολογίας της Ford Ευρώπης ηγήθηκαν της παγκόσμιας εξέλιξης του πλαισίου του νέου Mondeo ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία. Οι μηχανικοί  στο κέντρο δοκιμών της Ford, Lommel Proving GroundsBelgiumσετάρισαν το νέοMondeo με έμφαση στη λειτουργική αρμονία, προσφέροντας μία σταθερή αίσθηση ελέγχου και απόκρισης πλαισίου, για μία οδηγική εμπειρία που εμπνέει αυτοπεποίθηση στον οδηγό. Το ‘βάρος’ του συστήματος διεύθυνσης και η αμεσότητα απόκρισης προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του πλαισίου “comfort,”“normal” και “sport” του Interactive Vehicle Dynamics Controlτης Ford για πρώτη φορά.

 

«Με δομή αμαξώματος που είναι 10% πιο άκαμπτη από το προηγούμενης γενιάς Mondeo και τεχνολογία που βελτιώνει την οδική συμπεριφορά όπως Torque Vectoring Control, είναι το πιο άμεσο σε απόκριση και ευέλικτο Mondeo όλων των εποχών» δήλωσε ο Ulrich Koesters,vehicleline directorFord Ευρώπης.

 

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo θα περιλαμβάνει τους 1.5 L και 2.0 L EcoBoostαπό το λανσάρισμαενώ ο αποδοτικός και πανίσχυρος βενζινοκινητήρας EcoBoost της Ford Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά πλαισιώνει την οικογένεια από τις αρχές του 2015.

 

Θα διατίθεται ένα μοντέλο Τεχνολογίας ECOnetic με κινητήρα 1.6 diesel και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 94 g/km;* καθώς και ο 2.0 TDCi diesel.

 

Το τετράθυρο Mondeo Hybrid συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου 1.4 kWh που προσφέρει οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2. Το Mondeo Hybrid είναι το πρώτο υβριδικόηλεκτρικό όχημα που ηFord θα κατασκευάζει στην Ευρώπημε προβλεπόμενες εκπομπές CO2 99g/km.

 

Προηγμένη τεχνολογία φωτισμού

Το νέο Mondeo λανσάρει επίσης την προσαρμοζόμενη τεχνολογία προβολέων LED της Fordστην Ευρώπη. Συνδυάζει προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED που ‘αντιγράφουν’ τα χαρακτηριστικά του ηλιακού φωτός με το Adaptive Front Lighting System της Ford. Προσαρμόζειτη γωνία της δέσμης και την ένταση σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον.

 

Το νέο Mondeo θα διαθέτει μία προηγμένη έκδοση του Active Park Assist featuringPerpendicular Parkingπου επιτρέπει στους οδηγούς να ανιχνεύουν παράλληλους χώρουςστάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και να ελίσσονται με όπισθεν hands-free σε χώρους παράλληλους με το δρόμο και δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.

 

Αυτό το προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος θα υποστηρίζεται από το Park-Out Assistπουβοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από παράλληλους χώρους στάθμευσης και από το SideParking Aidπου προβάλλει στην οθόνη εμπόδια δίπλα, μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητοσε συνδυασμό με ηχητική προειδοποίηση.

 

Πρόσθετες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού: σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop,που προετοιμάζει τα φρένα εάν ανιχνεύσει ενδεχόμενη σύγκρουση και – εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει  εφαρμόζει αυτόματη πίεση πέδησης με ταχύτητες μέχρι 40km/hκαι Lane KeepingAidπου εφαρμόζει ροπή διεύθυνσης για την επαναφορά του οχήματος εάν ανιχνευτεί απόκλισηαπό τη λωρίδα κυκλοφορίας.

 

 

Υψηλά επίπεδα άνεσης και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας

Η πρώτη στη βιομηχανία τεχνολογία πίσω ζώνης ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο τηςFord - Rear Seatbelt – θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στο νέο MondeoΣε περίπτωση ατυχήματοςη ζώνη αναπτύσσεται ταχύτατα ώστε η δύναμη πρόσκρουσης να κατανεμηθεί σε 5φορές μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος από αυτή που κατανέμεται με μία συμβατική ζώνη.

 

Το Mondeo θα προσφέρει στους οδηγούς ανέσεις με χαρακτηριστικά όπως η πρώτη στηνκατηγορία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, προηγμένης σχεδίασηςκαθίσματα με λειτουργία μασάζ Active Motion, ηλεκτρική πίσω πόρτα και θερμαινόμενο τιμόνι.

 

Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford με προηγμένο φωνητικό έλεγχο και έγχρωμηοθόνη αφής 8 ιντσών θα επιτρέπει στους οδηγούς να διαχειρίζονται λειτουργίες τηλεφώνου, ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, συστημάτων κλιματισμού και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλή καθομιλουμένη γλώσσαΟι οδηγοί μπορούν ακόμα και να βλέπουν μία λίστα τοπικών εστιατορίων και μόνο με την εντολήIm hungry.

 

Πρωτιά στην κατηγορίαη αναβαθμισμένη τεχνολογία MyKey θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτεςMondeo να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεαρούς οδηγούς. Το MyKey μπορείτώρα να αναστέλλει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και να περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα,να αποτρέπει την απενεργοποίηση συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας, να μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος ή και να το απενεργοποιεί πλήρως εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας.

 

Εκφραστική σχεδίαση και ανώτερη ποιότητα

Το νέο Mondeo προσφέρει κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής με ένα φίνοκομψό,σπορτίφ και εκφραστικό εξωτερικό και μία καμπίνα που διακρίνεται για την βελτιστοποιημένη εργονομία, την άνεση σε συνδυασμό με premium φινίρισμα και εξοπλισμό.

 

Το νέο Mondeo που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας,διαθέτει σπορ coupe προφίλ με χαμηλή γραμμή οροφής και ανοιγόμενη, πανοραμική οροφή για την έκδοση wagon. Το λεπτό προφίλ είναι λαξευμένο με τρόπο ώστε να αποπνέει μία ανάλαφρηαίσθηση, ενώ στην προηγμένη και τεχνική σχεδίαση της Ford ξεχωρίζει η τραπεζοειδής μάσκα,το καπό και οι προσαρμοζόμενοι προβολείς διαμορφωμένοι με λέιζερ.

 

Μέσα στην καμπίναφιγουράρουν όργανα με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις και μαζί με τηνκομψή σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας δημιουργούν την αίσθηση ενός cockpitΤο μαλακόταμπλό οργάνων και ο επενδεδυμένος εμπρός κεντρικός αποθηκευτικός χώρος υποδηλώνουν την υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευήςΤα εμπρός καθίσματα ευφυούς σχεδίασηςυιοθετούν πιο λεπτή πλάτη – που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια.

 

«Το νέο Mondeo διαθέτει μία προηγμένη γκάμα χαρακτηριστικών και τεχνολογιών πουαναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρίατην άνεση και την ασφάλεια, σε βαθμό ασυναγώνιστο» δήλωσε ο Bakaj«Τετράθυροπεντάθυρο ή wagon με εντυπωσιακή σχεδίαση και ποιότητα – καιμία ισχυρή οικογένεια κινητήρων που περιλαμβάνει τώρα μία υβριδική πρόταση για πρώτη φορά– το Mondeo δείχνει ελκυστικότερο από ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου