Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Νέο Volkswagen Polo από 12.400 ευρώ

Το Volkswagen Polo είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με παραγωγή που υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια οχήματα. Από το λανσάρισμα του το 1975, εξελίχθηκε από ένα entry-level μοντέλο, σε ένα υψηλής ποιότητας, καινοτόμο, αλλά προσιτό compact αυτοκίνητο.
4 δεκαετίες μετά, το Polo συνεχίζει την ίδια εξελικτική πορεία που χαρακτήρισε κάθε γενιά του. Το νέο Polo αποπνέει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ποιότητας, περισσότερο σπορ χαρακτήρα, ενώ διαθέτει νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες προσφέροντας χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας ανώτερης κατηγορίας, αυξάνοντας την υπεροχή του έναντι του ανταγωνισμού.
Ο «δεκάλογος» του νέου Polo:
1.
Το νέο Polo διατίθεται με εντελώς νέα γκάμα κινητήρων. Είναι το μοναδικό μοντέλο στο οποίο όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU-6.
2.
O νέος κινητήρας βενζίνης 1.2 TSI ανήκει στη νέα σειρά (EA211), είναι αλουμινένιος, 16-βάλβιδος, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής.
3.
Το νέο Polo λανσάρει τον νέο κινητήρα πετρελαίου της Volkswagen,  1.4 TDI. Ανήκει στην νέα σειρά (ΕΑ288), διαθέτει 3 κυλίνδρους με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, και άμεσο ψεκασμό με Turbo.Παρέχει την υψηλότερη ροπή στην κατηγορία του (έως 230Nm στις 1.500rpm).
4.
Όλα τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.
5.
MirrorLink ™. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας, διατίθεται πρώτη στο νέο Polo. Η οθόνη αφής των ηχοσυστημάτων προβάλλει την οθόνη του smartphone, και παράλληλα δίνει την δυνατότητα χειρισμού των εφαρμογών (applications) του κινητού.
6.
Το νέο Polo διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία του. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Multi-Collision Brake και την αναγνώριση κόπωσης οδηγού στον βασικό εξοπλισμό.
7.
Για πρώτη φορά προσφέρεται προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Sport Select”.
8.
Για πρώτη φορά προσφέρονται φωτιστικά σώματα με κύριους προβολείς τεχνολογίας LED.
9.
Το εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί.
10.
Ο βασικός εξοπλισμός των εκδόσεων έχει γίνει πλουσιότερος, ενώ οι προσιτές τιμές όλων των συστημάτων υποστηρίζουν των εκδημοκρατισμό των πρωτοποριακών τεχνολογιών.
Βέλτιστη αποδοτικότητα. Η Volkswagen παρουσιάζει μία εντελώς νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίουΤο νέο Polo αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο στην Ελληνική Αγορά όπου όλοι οι διαθέσιμοι κινητήρες πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων EU-6. Οι νέοι κινητήρες είναι μέχρι και 21% πιο οικονομικοί, ενώ προσφέρουν ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.
Συστήματα υποβοήθησης για όλους. Η Volkswagen προίκισε το νέο Polo με καινοτόμες τεχνολογίες, εστιάζοντας σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και οδηγικής απόλαυσης με προσιτό κόστος.
Ανάρτηση "Sport Select". Η Volkswagen προσφέρει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση στο Polo για πρώτη φορά. Αποτελεί προαιρετικό εξοπλισμό σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.
Adaptive Cruise Control (ACC). Διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα μαζί με την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.  
Σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου (Front Assist). Το Front Assist βοηθά τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις παράγοντας αυτόματα την απαραίτητη πίεση πέδησης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, ή να μειωθεί η σφοδρότητα. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
City Emergency Braking. Το City Emergency Braking περιλαμβάνεται στο σύστημα Front Assist.Λειτουργεί σε ταχύτητες πόλης (κάτω από 30 km/h) και εφόσον ο οδηγός δεν αντιδράσει σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, το σύστημα ακινητοποιεί αυτόνομα το Polo.
Multi-Collision Brake. Το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του νέου Polo. Μετά από μία σύγκρουση, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα για να αποφευχθούν δευτερογενείς συγκρούσεις. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Fatigue Detection (σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού). Το σύστημα ανιχνεύει την αδυναμία συγκέντρωσης, λόγω κόπωσης, του οδηγού και προτείνει διάλειμμα. Αποτελεί βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Highline, και δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Προηγμένη Τεχνολογία Ενημέρωσης & Ψυχαγωγίας. Το νέο Polo διαθέτει συστήματα infotainment που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ανάλογα με την έκδοση διαθέτουν λειτουργίες όπως:
Bluetooth Audio Streaming (που περιλαμβάνει απεικόνιση εξωφύλλου CD),
Αισθητήρα εγγύτητας (στην οθόνη αφής),
Μεγέθυνση χάρτη με κινήσεις των δύο δακτύλων (όπως σε ένα smartphone),
Υποδοχή κινητού τηλεφώνου
Όλα τα συστήματα μπορούν να εφοδιαστούν με ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB+). Επιπλέον, η πρόσβαση στις έξυπνες εφαρμογές του smartphone (apps) γίνεται πλέον μέσω της οθόνης αφής χάρη στο καινοτόμο σύστημα MirrorLink™ το οποίο φέρνει πλέον τις εφαρμογές του κινητού στο αυτοκίνητο.
Περισσότερη αξία από ποτέ. Στο νέο Polo έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρειαΗ σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen διακρίνεται από τη χρήση οριζόντιων στοιχείων εμπρός και πίσω, με καθαρές γραμμές παντού και τονισμένο τμήμα ώμων. Φρέσκα χρώματα, ανασχεδιασμένο εσωτερικό με νέα ποιοτικά υλικά, άριστη εργονομία, τέλεια συναρμογή, νέοι κινητήρες EU-6 και πολλά καινοτόμα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό, καθιστούν το νέο αυτοκίνητο της Volkswagen, την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση αυτοκίνησης στην μεγαλύτερη κατηγορία της Ελληνικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου