Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Επίσημη παρουσίαση για το νέο Nissan QASHQAI.


 Παρουσία δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan QASHQAI.
Σχεδιασμένο από την αρχή, το νέο Nissan QASHQAI, ξεπερνά τα εσκαμμένα στους τομείς της σχεδίασης και της τεχνολογίας, υιοθετώντας πρωτοποριακή αντίληψη, σε κάθε του πτυχή. Με προηγμένη αεροδυναμική εμφάνιση, εσωτερική σχεδίαση, συστήματα πληροφόρησης και πολυμέσων πέρα από κάθε προσδοκία, το νέο  QASHQAI αντικατοπτρίζει την αφρόκρεμα της δημιουργικότητας για τη Nissan.

Σύμφωνα με τα στελέχη της  Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, το νέο Nissan QASHQAI, είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις πωλήσεις της εταιρείας, ακολουθώντας αντίστοιχη πορεία με αυτή του προκατόχου του, με  τον θρυλικό “άθλο” των 20.000 πωλήσεων στην Ελλάδα από το 2007. Ιδιαίτερη  μνεία έγινε στους κορυφαίους κινητήρες, με τον 1,2 λίτρων  της  βενζίνης να κλέβει την παράσταση, ως ολόφρεσκος και πρωτοποριακός για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι κινητήρες Diesel των 1,5 και 1,6 λίτρων, προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις με ασύγκριτη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου : χαρακτηριστικά, ο νέας γενιάς 1,5 dCi, έρχεται με  εκπομπές CO2 μόλις 99g/km και κατ’ επέκταση μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και με αύξηση της ροπής του κατά 20Nm. Σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, ο 1.5 dCi θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία  των crossover,  με μικτό κύκλο μόλις 3,8 l/100km, προσδίδοντας του μια μέγιστη αυτονομία 1528 χιλιομέτρων !

Στον τομέα της τεχνολογίας, το νέο Nissan QASHQAI εκπλήσσει ευχάριστα με συστήματα  άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης που  προσφέρουν  εξαιρετική αξία, τόσο στον  τυχερό οδηγό του όσο και στους επιβάτες  του. Συγκεκριμένα, το Nissan Safety Shield, αποτελείται από ένα πακέτο λειτουργιών που περιλαμβάνει :


·          Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Collision Avoidance)
·          Υποστήριξη προσοχής του οδηγού (Driver Attention Support)
·          Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
·          Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
·          Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
·          Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)
·          Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων (High Beam Assist)
·          Σύστημα Έλεγχου Πλαισίου (Chassis Control)
·          Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Intelligent Park Assist)


Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο QASHQAI διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, το νέο QASHQAI εφοδιάζεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες εκδόσεις με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

Στο εσωτερικό του νέου QASHQAI, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, τόσο από πλευράς  ποιότητας των υλικών, όσο και στον σχεδιασμό, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μια αξεπέραστη αίγλη στο αυτοκίνητο.  Κατά το στάδιο του σχεδιασμού, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές από την ιατρική επιστήμη, καθώς και από τη NASA για την ανάλυση της πίεσης και της ροής του αίματος,  στο κάτω μέρος της πλάτης των καθήμενων επιβατών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία εξαιρετικά προηγμένων καθισμάτων που προσφέρουν  ειδική υποστήριξη χάρη στα επιπλέον μαξιλάρια στις περιοχές της  λεκάνης, της οσφυϊκής χώρας και της πλάτης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, παρέχοντας μεγαλύτερο χώρο τόσο για τους επιβάτες του, αλλά και για τις αποσκευές τους,  υποβοηθούμενο  από ένα μεταβλητό σύστημα δαπέδου, το νέο QASHQAI πραγματικά  εντυπωσιάζει με την  ευρυχωρία του.


Τo νέο Nissan QASHQAI, έρχεται για να κατακτήσει τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών σε μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 17.150€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, από 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110PS και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130PS) ξεκινά από 22.110€, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου