Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012: Fiat Panda

Το Fiat Panda, η ολοκαίνουργια πρόταση της ιταλικής εταιρείας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, είναι ο νικητής της τελικής ψηφοφορίας που διεξήχθη από τους 29 εκλέκτορες του καθιερωμένου πλέον θεσμού του «Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2012. Η σχετική εκδήλωση, η πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά, έγινε φέτος στον ιδιαίτερα προσεγμένο από κάθε πλευρά χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου παρουσία των εκλεκτόρων-συντακτών του αυτοκινητικού Τύπου που μετέχουν στο θεσμό, αλλά και εκπροσώπων των εταιρειών αυτοκινήτων.

Η οργανωτική επιτροπή του «Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» αποτελείται από τα περιοδικά-ιδρυτικά μέλη 4ΤΡΟΧΟΙ, CAR AND DRIVER, DRIVE, AUTOCAR, και AUTOBILD, ενώ στη ψηφοφορία συμμετέχουν επίσης εκλέκτορες από τις εφημερίδες Έθνος και Πρώτο Θέμα, το Ράδιο 9, τον ΑΝΤ1 Β. Ελλάδας και Σπορ του Βορρά.

Ύστερα από το πέρας της διαδικασίας, η βαθμολογία που συγκέντρωσαν τα 10 μοντέλα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του θεσμού είναι αναλυτικά:

Fiat Panda 168 βαθμοί
VW up! 148 βαθμοί
Ford Focus 98 βαθμοί
Toyota Yaris 92 βαθμοί
Kia Rio 80 βαθμοί
BMW Σειρά 1 37 βαθμοί
Audi Q3 33 βαθμοί
Nissan Micra 26 βαθμοί
Citroen DS4 22 βαθμοί
Lancia Y 21 βαθμοί


ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
O θεσμός των ειδικών βραβείων συνεχίστηκε με επιτυχία και τη φετινή χρονιά. Οι διακριθέντες ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Value for Money: Kia Rio
Τεχνολογία/Φιλικότητα προς το περιβάλλον: Opel Ampera/Chevrolet Volt
Τιμής Ένεκεν: Μαργαρίτα Ιερωνύμου (για τη μακρόχρονη προσφορά της στον Ειδικό Τύπο στο χώρο του αυτοκινήτου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου