Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Νέο VW Beetle από 17.560 ευρώ

H Volkswagen λανσάρει τη νέα γενιά του Beetle. Και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, δεδομένου ότι το πρώτο Beetle αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών με περισσότερες από 21,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Το νέο Beetle ικανοποιεί κάθε επιθυμία : γεννάει συναισθήματα, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις και χώρους για 4 άτομα, προσφέρεται για μετακινήσεις εντός πόλης και για μακρινότερες εξορμήσεις. Διατίθεται με κινητήρες 1,2 TSI 105PS, 1,4 TSI 160PS, 2,0 TSI 200PS, 1,6 TDI 105PS και κατανάλωση αντιστοίχως 5,9lt / 6,6lt/ 7,7lt / 4,5lt ανά 100 χλμ.
Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους : Πλάτος 1,808 mm (84 mm
φαρδύτερο), και μήκος 4,278 mm (152 mm μακρύτερο). Αυτές οι διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του, δίνουν νέες αναλογίες στο αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο μήκος του έδωσε τη δυνατότητα να επεκτείνει την οροφή, να τοποθετήσει πίσω και όρθια το παρμπρίζ, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα του πρώτου Beetle. Επιπλέον, το εμπρός μετατρόχιο μεγάλωσε κατά 22mm, το πίσω 49mm και το μεταξόνιο κατά 22 mm. Όλα αυτά τα στοιχεία δίνουν στο Beetle μια δυναμική και αρρενωπή εμφάνιση. Η σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας εκφράζεται μέσω των οριζόντιων γραμμών που δημιουργεί ο μπροστινός προφυλακτήρας, οι μπροστινοί αεραγωγοί, οι γραμμές του καπό, το τόξο της οροφής και η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Οι δύο πόρτες χωρίς πλαίσιο, έχουν το κατάλληλο άνοιγμα ώστε να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό, αλλά και να μην δυσκολεύουν τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο όταν έχει παρκάρει σε ένα στενό χώρο στάθμευσης. Το νέo Beetle είναι το
μοναδικό Volkswagen που έχει διατηρήσει το στρογγυλό σχήμα των
εμπρός φωτιστικών. Οι λεπτομέρειες στο νέο Beetle φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στο εσωτερικό του, φροντίζοντας να διατηρεί σχεδιαστική συγγένεια με το παρελθόν.
Το παρμπρίζ και το κοντό ταμπλό έχουν έρθει πιο κοντά σε οδηγό και
συνοδηγό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το δερμάτινο τιμόνι και τα
όργανα κοιτάνε αποκλειστικά τον οδηγό. Επιπλέον το ταμπλό
συνδυάζει νέα όργανα και εξοπλισμούς τεχνολογίας με επενδύσεις
βαμμένες σε χρώμα και στοιχεία σε χρώμιο.
Το πάνω ντουλαπάκι ή η επιγραφή Beetle στο πάνω μέρος του
ταμπλό, αποτελεί έναν γεμάτο στυλ, φόρο τιμής στον ένδοξο
παρελθόν του, ενώ τα πρόσθετα όργανα στο κέντρο του ταμπλό
τονίζουν τη σπορ διάθεση του νέου Beetle. Οι τιμές ξεκινούν από τα 17.560€ για το Beetle 1.2 TSI 105ps Cult και φτάνουν μέχρι τα 30.890€ για το Beetle 2.0 TSI 200ps Sport DSG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου