Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

AYTOΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2012: Η δεκάδα του τελικού

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στα θέματα αυτοκινήτου, εργαζόμενοι σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, επιλέγουν και φέτος  το καλύτερο ανάμεσα στα καλύτερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς.
Μετά την  καταμέτρηση των ψήφων της σημερινής ψηφοφορίας για την επιλογή των αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του θεσμού φέτος, η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής (με αλφαβητική σειρά):

Chevrolet Aveo
Citroen C4
Citroen DS4
Ford Focus
Hyundai ix35
Kia Picanto
Lancia Ypsilon
Nissan Micra
Peugeot 508
Toyota Yaris
 
Η ψηφοφορία
Στην ψηφοφορία για την επιλογή του καλύτερου αυτοκινήτου συμμετέχουν 23 επαγγελματίες δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την ενημέρωση του αυτοκινήτου στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σ' ένα μεγάλο αριθμό μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, Internet, ραδιόφωνο). Σκοπός του θεσμού είναι η επιλογή του νέου μοντέλου που παρουσιάστηκε μέσα στην προηγούμενη χρονιά και προάγει περισσότερο την ιδέα της αυτοκίνησης όπως αυτή είναι αντιληπτή στη χώρα μας. Η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στα 10 αυτοκίνητα που πέρασαν στην τελική φάση.  H διαδικασία της τελική επιλογής περιλαμβάνει μυστική ψηφοφορία με ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των αυτοκινήτων της τελική φάσης. Ο κάθε «ψηφοφόρος» επιλέγει τα 6 πρώτα κατά την κρίση του, θέτοντας κατά σειρά αξιολόγησης τον αριθμό από το 1 ως το 6 και ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο σε σφραγισμένο φάκελο μέσα στην κάλπη. Η βαθμολογία που αντιστοιχεί σ' αυτή την αξιολόγηση είναι 8, 6, 4, 3, 2, 1 βαθμοί.Η εκδήλωση για την τελική ψηφοφορία θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου