Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα στρατηγική Renault στην Ελλάδα

H PGA ΕΛΛΑΔΑ, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Ελλάδα από το 2008, έχοντας πλήρη επίγνωση της πολύπλευρης αποστολής της με επίκεντρο τον πελάτη και τις απαιτήσεις του και με στόχο την περαιτέρω προσέγγισή του, χαράσσει μια καινούρια στρατηγική με βάση το νέο οικονομικό περιβάλλον.
Με αιχμή του δόρατος τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των αυτοκινήτων Renault η οποία έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του Πλάνου Υπεροχής Renault (PER4), η PGA ΕΛΛΑΔΑ και η Renault μπορούν πλέον έμπρακτα να διαβεβαιώσουν τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους δυνητικούς πελάτες Renault για την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων τους. Η Renault είναι πλέον ο πρώτος κατασκευαστής γαλλικών αυτοκινήτων, που μπορεί να προσφέρει, από 1
Τη στρατηγική της PGA ΕΛΛΑΔΑ συμπληρώνουν δράσεις για τη διαβεβαίωση του Έλληνα καταναλωτή ως προς την ανταγωνιστικότητα των τιμών τόσο των αυτοκινήτων Renault όσο και των προϊόντων και υπηρεσιών after sales.
ης Σεπτεμβρίου, 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση σε όλα τα Renault PC και LCV. Με 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης στα PC, ο πελάτης Renault μπορεί πλέον για 5 χρόνια να απολαμβάνει ξέγνοιαστα την οδήγηση του αυτοκινήτου του. After Sales Καθώς ο Έλληνας καταναλωτής γίνεται πιο απαιτητικός και αποζητά το μέγιστο δυνατό όφελος για κάθε ευρώ που δαπανά (best value for money), η ποιότητα και το κόστος του After Sales αναδεικνύονται ως τα πλέον σημαντικά θέματα. Καθοριστικός όμως παράγοντας για την πιστότητα του πελάτη, αποτελεί η ξεκάθαρη, διαφανής αλλά και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική με στόχο τη διαμόρφωση τιμών που να ανταποκρίνονται στο μοντέλο και την ηλικία του αυτοκινήτου.
Σήμερα, οι τιμές των service των αυτοκινήτων Renault θεωρούνται λογικές και ανταγωνιστικές. Ωστόσο, η PGA ΕΛΛΑΔΑ και η Renault προχωρούν ακόμα περισσότερο, με στόχο την προσφορά σημαντικών κινήτρων για τους πελάτες Renault, ιδίως αυτών με αυτοκίνητα παλαιότερα της 5ετίας, ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις τακτικές συντηρήσεις και επισκευές τους αποκλειστικά στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Renault, σε ακόμα πιο προσιτές τιμές.
Έτσι, η PGA ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με τη Renault μειώνουν τις τιμές των ανταλλακτικών έως και 30% σε ένα σύνολο 200 επιλεγμένων κωδικών που χρησιμοποιούνται συχνότερα στο service και στις πιο συνήθεις επισκευές.
Επιπλέον, το δεύτερο κίνητρο στον τομέα του after sales αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος Menu Pricing δηλ. Πακέτων Εργασιών που περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, εργασία και ΦΠΑ με απόλυτη διαφάνεια. Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης Renault θα γνωρίζει από την αρχή τι ακριβώς πληρώνει και γιατί. Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής του Menu Pricing στη θυγατρική του γκρουπ της στην Αθήνα, η PGA ΕΛΛΑΔΑ, πεπεισμένη για τη σημασία αυτής της παροχής προς τον πελάτη Renault, την εφαρμόζει πλέον σε όλο το δίκτυο Renault. Το πρόγραμμα Menu Pricing περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 30 τυπικές εργασίες όπως το service των 30.000/60.000/90.000 χλμ., αλλαγή λαδιών, μπαταρίας, συμπλέκτη κ.α.
Κάθε συνεργάτης του δικτύου εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Renault, θα καθορίζει μια μεμονωμένη τιμή για κάθε εργασία έτσι ώστε να μπορεί να ενημερώνει τον πελάτη άμεσα, με ακρίβεια και διαφάνεια. Ο αριθμός των εργασιών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Menu Pricing θα αυξηθεί προοδευτικά μέσα στους επόμενους 12 μήνες ώστε να καλύπτει πάνω από το 60% των εργασιών του δικτύου.
Ο στόχος της PGA ΕΛΛΑΔΑ είναι να κρατήσει τον πελάτη Renault μέσα στα συνεργεία του δικτύου, συνεχίζοντας να του προσφέρει υπηρεσίες ανώτερες των προσδοκιών του σε τιμολογιακή πολιτική προσαρμοσμένη στην υπάρχουσα κατάσταση, που αναμφίβολα για την PGA ΕΛΛΑΔΑ, αυτή την περίοδο είναι ακόμα πιο σημαντικά.PGA ΕΛΛΑΔΑ Ε.Π.Ε ΧΕΙΜΑΡΑΣ 6 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ : 211 107 0700 Fax : 211 107 0720 Internet : www.renault.com.gr E-Mail : renaulinfo@pgaellada.gr Προϊόν/Τιμολογιακή Πολιτική Μέσα στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον όπου ο Έλληνας καταναλωτής είναι πιο ευαισθητοποιημένος σε θέματα τιμών, ο δυνητικός πελάτης που επιθυμεί την αγορά νέου αυτοκινήτου αναζητά την καλύτερη δυνατή τιμή αλλά είναι επιφυλακτικός στους συμβιβασμούς στα επίπεδα εξοπλισμών ή στην αισθητική εμφάνιση.
Με στόχο την κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων αυτού του πελάτη, η στρατηγική της PGA αναπτύσσεται σε δύο άξονες:
• να δώσει τη δυνατότητα στο δυνητικό πελάτη να αποκτήσει ένα Twingo/Clio ή Megane Hatch με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό εξοπλισμό, ως «πρώτο αυτοκίνητο», σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή (Εκδόσεις More).
• να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των σειρών Clio και Megane, μέρους των segments Β και C που καταλαμβάνουν ποσοστό περίπου 65% της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.
Εκδόσεις More Με ανταγωνιστικό επίπεδο εξοπλισμού (A/C, radio CDMP3), οι εκδόσεις Twingo/Clio και Megane More λανσάρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικές με την εφαρμογή των κινήτρων της απόσυρσης και των προωθητικών ενεργειών της PGA ΕΛΛΑΔΑ.
Για παράδειγμα:
• η έκδοση Twingo More προτείνεται στα 8.290€ (περιλαμβάνεται το όφελος της απόσυρσης και το όφελος Renault) ή στα 8.990€ (χωρίς απόσυρση, με το όφελος Renault).
• η έκδοση Clio 3d More προτείνεται στα 9.990€ και η έκδοση Megane Hatch More στα 13.990€ (περιλαμβάνεται το όφελος της απόσυρσης και το όφελος Renault).
Εκδόσεις Energy Οι εκδόσεις Energy σε Clio και Megane που πρόσφατα λανσαρίστηκαν, αντιπροσωπεύουν το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει αναβαθμισμένους εσωτερικούς χώρους, ζάντες αλουμινίου, φιμέ τζάμια, κλιματισμό...
Καλύτερες και πιο προσιτές τιμές Για το Clio και το Megane, τα μοντέλα με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων για τη Renault, έχει αποφασισθεί η ουσιαστική βελτίωση των τιμών (για το Clio επίσης η αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του).
Επιπρόσθετα της παροχής της 5ετούς εγγύησης, το Clio, κατά μέσο όρο, θα προσφέρεται σε τιμές μειωμένες κατά 400€, μείωση που αντιπροσωπεύει ένα συνολικό όφελος της τάξεως του 6% για τον καταναλωτή.
Για το Megane, το πλεονέκτημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς το εύρος των μειώσεων των τιμών κυμαίνεται από 800€ έως και 1000€, μείωση που αντιστοιχεί (συμπεριλαμβανομένης της 5ετούς εγγύησης) σε ένα συνολικό όφελος της τάξεως του 8% για τον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου