Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμιο Best Seller το Ford Focus



Το Ford Focus είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2012, έχοντας ξεπεράσει όλα τα υπόλοιπα μοντέλα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Το Focus έγινε bestseller σε όλο τον κόσμο, με βάση τα παγκόσμια δεδομένα του IHS Automotive. Σύμφωνα με το IHS Automotive, το Ford Focus πούλησε 489.616 μονάδες το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής, το Toyota Corolla, σημείωσε πωλήσεις 462.187* μονάδων.

Το Focus συνδυάζεται επίσης με ένα σημαντικό ορόσημο για τη Ford, καθώς ένα μοντέλο του εργοστασίου του Rayong (Ταϋλάνδη), είναι το 350.000.000ό όχημα που έχει κατασκευάσει η εταιρία στην ιστορία της.

«Σκεφθείτε, για ένα λεπτό, τον τεράστιο αριθμό των 350 εκατομμυρίων οχημάτων» σχολίασε ο John Fleming, executive vice president, Global Manufacturing της Ford. «Αυτό αντιστοιχεί με την παραγωγή ενός οχήματος κάθε 10 δευτερόλεπτα για 109 χρόνια, που σημαίνει ότι αν τοποθετούσαμε τα αυτοκίνητα στη σειρά το ένα πίσω από το άλλο θα έφταναν μέχρι το φεγγάρι και θα επέστρεφαν δύο φορές».

Το Ford Focus πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη το 1998 και αναδείχτηκε ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ το 1999. Η σημερινή, τρίτη γενιά του μεσαίου αυτοκινήτου – που λανσαρίστηκε πέρυσι – σχεδιάστηκε σε μία πρωτοφανή παγκόσμια κλίμακα, κάνοντας ακόμα περισσότερες τεχνολογίες και συστήματα οικονομικά βιώσιμα για αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Ανάμεσα στις κυριότερες καινοτομίες του νέου Focus είναι το σύστημα ασφάλειας σε μικρές ταχύτητες Active City Stop, Active Park Assist, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition, Auto High Beam, Driver Alert και Adaptive Cruise Control.

Στην Ευρώπη, το νέο Focus διατίθεται σε εκδόσεις 5θ, 4θ και wagon. Φέτος, η Ford λανσάρισε το 250PS Focus ST, το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Ford, και στην Ευρώπη άρχισε να προσφέρει το Focus με το νέο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, που ονομάστηκε  International Engine of the Year’ 2012 τον Ιούνιο. Ένα Focus Electric μηδενικών ρύπων, το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό Ford, θα κυκλοφορήσει το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου