Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

SEAT: Πρωτιά μετά 31 χρόνια!

Η SEAT πρώτη σε πωλήσεις στην Ισπανία μετά από 31 χρόνια
Η SEAT έκλεισε το έτος της 60ης επετείου της με εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού ήταν η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα στην ισπανική αγορά συνολικά, αλλά και για εννέα από τους δώδεκα μήνες του προηγούμενου έτους. Τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων, επιβεβαιώνουν αυτή την πρωτιά και αποτελούν ένα ιστορικό επίτευγμα που έχει να πραγματοποιηθεί ξανά από το 1979.

Η συνολική Ισπανική αγορά για το 2010 ανήλθε στις 982.015 ταξινομήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2009. Η SEAT πέτυχε 89.392 πωλήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με το 2009. Επιπλέον οι πωλήσεις αυτές  τοποθετούν την ισπανική μάρκα ως την μοναδική που υπερβαίνει το 9% σε μερίδιο αγοράς (ANFAC manufacturers’ & GANVAM retailersassociations).

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε ότι «το προβάδισμα στην ισπανική αγορά αποτελεί σημάδι της επιστροφής της SEAT. Αυτή η επιτυχία, θα βοηθήσει επίσης να αναβαθμιστεί η μάρκα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, στο δρόμο προς την πλήρη εκμετάλλευση  των δυνατοτήτων παραγωγής του εργοστασίου στο Martorell».

Οι συνολικές πωλήσεις του Leon το 2010 αυξήθηκαν κατά 5,1%, του Altea κατά 33,8%, του Exeo κατά 61,7% και του νέου Alhambra κατά 73,1%. Το άλλο νέο μοντέλο της γκάμας που λανσαρίστηκε μέσα στο 2010,το Ibiza ST, κυριάρχησε στις πωλήσεις της υποκατηγορίας οχημάτων οικογενειακού χαρακτήρα με ποσοστό κοντά στο 50%.

«Το Exeo υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας, καθώς οι πρόσθετες πωλήσεις που προέρχονται από αυτό το μοντέλο, έχουν τοποθετήσει την SEAT στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SEAT Ισπανίας Vicente Adrian, ο οποίος πρόσθεσε πως «ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο δημοφιλές Ibiza, το οποίο είναι το δεύτερο καλύτερο αυτοκίνητο σε πωλήσεις, με ηγετική θέση στην κατηγορία του από το 2001».

Η SEAT αναδείχθηκε επίσης η best-seller μάρκα στα «πράσινα αυτοκίνητα» με μερίδιο που φτάνει το 11,5% και με το Ibiza στην κορυφή της λίστας πωλήσεων των μοντέλων με εκπομπές  CO2 χαμηλότερες των 130g/km.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου